17 Woningen Teunisbloem Poelveld Eijsden
De eerste bouwblok van 9 woningen krijgt inmiddels z'n definitieve vorm. Mooi om te zien hoe de opties die de kopers geboden zijn leiden tot een diversiteit in het straatbeeld.

Start stage Paul Schröders.
Februari 2018. Het komende half jaar komt Paul Schröders ons versterken. Hij zal gaan ondersteunen bij een aantal particuliere verbouwingen, en het project Superlocal in Kerkrade. Paul is 3e jaars student aan de Hogeschool Zuyd, afdeling Bouwkunde.

SeC architecten geselecteerd als ontwerpende partij voor UIA/ IBA -project: Superlocal.
Januari 2018. SeC architecten is door HEEMwonen geselecteerd als ontwerpende partij voor het UIA/ IBA -project Superlocal. Bij dit project worden 4 woningen ontworpen die geheel uit de materialen van een te slopen flatgebouw worden opgebouwd.

Ontwerp Vrijstaande woning Sittard-Geleen gereed.
December 2017. Het ontwerp voor een vrijstaande woning in Sittard-Geleen is gereed. Het betreft een ruime woning met een traditionele vormgeving en moderne details; zo is de woning voorzien van een zadeldak en geheel wit geschilderd met moderne strakke aluminium kozijn, en aan straatzijde een overhoeks bloemenraam.

Verbouwing hoeve Maastricht opgeleverd.
November 2017. De verbouwing van de woning in Maastricht is opgeleverd. Deze woning, welke altijd dienst had gedaan als bedrijfswoning van een boer, is rigoureus verbouwd. In het huidige ontwerp is veel daglicht aan de woning toegevoegd d.m.v. diverse doorbraken in de achtergevel, en een mooie vide welke verdieping en begane grond met elkaar verbindt. Het resultaat is een woning welke qua exterieur [bijna] niet is gewijzigd, maar waar het gehele interieur opnieuw is vorm gegeven. 

Aanbouw Geulle bouwkundig gereed.
November 2017. De bouwkundige werkzaamheden bij de aanbouw in Geulle zijn gereed. De komende periode zullen de gashaard en de keuken geplaatst gaan worden. De uitbouw is een mooie, lichte ruimte met een bijna 6 meter brede schuifpui welke zicht geeft op de achtertuin. Met de kerst kunnen de opdrachtgevers gebruik gaan maken van deze prachtige uitbreiding van hun bestaande woning.

Bedankje ontvangen van opdrachtgever.
November 2017. De postbode belt aan, er staat een grote doos voor deur. We hebben toch niks besteld? Als we de doos open maken, komt er een smiley-ballon tevoorschijn. In de doos nog een mooie kaart met een persoonlijk bedankje voor de fijne samenwerking. Dát is toch leuk!

Ontwerp uitbreiding woning Echt-Susteren gereed.
Oktober 2017. Ons ontwerp van de uitbreiding woning Echt-Susteren is positief ontvangen door de opdrachtgevers. In de grote uitbreiding bevinden zich een riante keuken, met grote eet- en zitkamer. Tevens wordt een garage voor de auto opgenomen en aan de tuinzijde komt over de gehele breedte van ca. 12 meter een overdekt terras met een buitenhaard.

Ontwerp Apotheek Geleen welstand goedgekeurd.
Augustus 2017. Ons ontwerp voor de nieuw te bouwen apotheek in Geleen is door de welstand goedgekeurd. 

Huisartsenpraktijk Munstergeleen opgeleverd.
Juli 2017. De huisartsenpraktijk in Munstergeleen is opgeleverd. Het resultaat is geweldig. Dit oude schoolgebouwtje is ingrijpend verbouwd; alleen de buitenmuren zijn gehandhaafd. Binnen zijn alle wanden en plafond verwijderd om zo een nieuwe, optimale indeling voor de huisartsen te kunnen ontwerpen.

Vebouwing voormalige hoeve Groot Genhout
Juli 2017. De verbouwing van deze voormalige boerderijwoning met stallen is een complete metamorfose van het interieur. De buitenkant blijft ongewijzigd, op enkele moderniseringen van de raamopeningen na. Met name de bestaande schuur aan de achterkant bleek erg slecht. Er is al veel gesloopt en opgeruimd.
Het is nu nog even wachten op de bouwvergunning, maar alles is gereed voor de start van de nieuwe opbouw.

Revitalisatie 264 appartementen Vrangendael Sittard
Juli 2017. De werkzaamheden aan de 264 appartementen in Vrangendael Sittard verlopen voorspoedig. Voor de bouwvak zullen nog alle nieuwe balkons worden gemonteerd.

Verbouwing hoeve Maastricht wordt fantastisch.
Juni 2017. Bij de verbouwing van de hoeve in Maastricht schiet het enorm goed op: de bouwkundige en constructieve ingrepen zijn zo goed als klaar. Het beeld wat we voor ogen hadden wordt langzaam maar zeker duidelijk, en daar worden zowel opdrachtgevers als wij zelf érg blij van. Als bedankje voor het ontwerp kregen we zelfs van de opdrachtgevers een mooi boek, met een mooie tekst. Dat is pas leuk!

Ontwerp 15 woningen Brunssum goedgekeurd.
Mei 2017. Het ontwerp voor de 15 woningen op het Emma-terrein in Brunssum is door gemeente op zowel stedenbouwkundig als welstand niveau goedgekeurd. De woningen worden opgetrokken uit de voor de locatie kenmerkende witte steen, voorzien van een donkere plint.

9 Moderne woningen Poelveld in verkoop.
April 2017. De 9 door ons ontworpen moderne, strakke woningen in Poelveld zijn in de verkoop gezet. Het zijn zeer ruime woningen, met een hoog afwerkniveau in een van de mooiste straatjes in het nieuwbouwplan Poelveld.

Start bouwwerkzaamheden Huisartsenpraktijk.
Maart 2017. De aannemer is reeds begonnen met het slopen van het interieur bij de toekomstige huisartsenpraktijk. Als alles volgens planning gaat, zal dit project voor de zomervakantie worden opgeleverd. We hebben vooraan de bouwplaats een groot bouwdoek opgehangen.

Zorgappartementen Heugem opgeleverd.
Februari 2017. De zorgappartementen in de Maastrichtse wijk Heugem zijn opgeleverd.

Nieuwe rij woningen Poelveld Eijsden opgeleverd.
Februari 2017. In de wijk Poelveld in Eijsden zijn alweer een 8-tal woningen van ons opgeleverd. 

Start renovatie 264 appartementen Sittard.
Januari 2017. Met de plaatsing van een aantal bouwborden is een officieel startsein gegeven voor de uitvoering van de renovatie van 264 appartementen in de Sittardse wijk Vrangendael.

Maquette ontwerp huisartsenpraktijk.
November 2016. Voor het ontwerp van een huisartsenpraktijk in een bestaand oud schoolgebouw hebben we een maquette gemaakt van bestaande en nieuwe toestand. Aangezien het bestaande gebouw een heel fraaie uitstraling heeft, maar het interieur volledig gedateerd is, wordt bijna alles -behalve de buitenmuren- geheel vernieuwd.

Bart Creugers in jury EAP 2016.
November 2016. Voor de beoordeling van de Euregionale Architectuurprijs [EAP] is Bart Creugers gevraagd deel uit te maken van de jury. In 2 dagen tijd zijn door de internationale jury de 29 beste afstudeerwerken van de 5 euregionale architectuuropleidingen beoordeeld: FH Aachen, RWTH Aachen, ULg Liege, U-Hasselt en MMA+ Maastricht. Er zijn 3 prijswinnaars en 3 eervolle vermeldingen gekozen. Naast Bart bestond de jury uit: Sascha Glasl (DE), Jan Keymis (BE), Hubert Lionnez (BE) en Rob Meurders (NL).  SITE EAP.

SeC architecten bestaat in September 10 jaar !
September 2016. De tijd vliegt: 1 September 2006 zijn we gestart met SeC architecten, nu zijn we alweer 10 jaar bezig. We kunnen terugkijken op een mooie periode waarbij we aan een grote variatie aan projecten hebben mogen werken. We willen alle opdrachtgevers bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen. We zien uit naar de komende 10 jaar, waarin we hopelijk ook weer veel mooie en uitdagende projecten mogen verwezenlijken.

Ontwerp gereed voor nieuw interieur woning Maastricht.
Augustus 2016. Het interieurontwerp van de woning in Maastricht is gereed. De bestaande woning blijft waar mogelijk gehandhaafd, maar aangezien de achtergevel bijna geen daglicht toelaat en de bestaande trap veel te steil is om te belopen, worden deze onderdelen aangepakt. Het ontwerp voorziet in veel daglicht openingen aan tuinzijde, met zicht op de tuin. En een nieuwe trap met naastgelegen vide.

Bouw zorgappartementen Heugem.
Juli 2016. De bouw van de zorgappartementen in Heugem Maastricht gaat mooi volgens planning. Aan de voorzijde zijn enkele nieuwe openingen gemaakt in de straatgevel, de nieuwe ramen zijn geplaatst en de voorgevel begint zo de definitieve vorm aan te nemen. Aan de achterzijde zijn de overdekte buitenruimtes op de zolderverdieping ook gerealiseerd.

BNA Bureaukeurmerk ontvangen.
Juni 2016. Tijdens de BNA-Live bijeenkomst heeft SeC architecten het BNA bureaukeurmerk gekregen. Met het keurmerk “BNA erkend bureau” kunnen de bureauleden zich in markt en samenleving onderscheidend profileren als verantwoordelijke, integere en professionele dienstverleners. Het laat zien dat BNA-bureaus meerwaarde hebben, voor opdrachtgevers, gebruikers en samenleving. Klik hier voor de link naar de BNA website

8 Woningen Poelveld bijna gereed.
Mei 2016. In een mum van tijd zijn deze 8 woningen in Poelveld gebouwd. De woningen zijn op een eenvoudige wijze vorm gegeven; als traditionele 2-onder-1 kap woningen, maar met veel aandacht voor details. Zo worden er heel fraaie genuanceerde bakstenen toegepast, bijzondere stalen balustrades en hardstenen omlijstingen van de wandopeningen.

3 Entrees appartementencomplexen gereed.
April 2016. De drie entrees voor de appartementencomplexen in Geleen zijn opgeleverd. Deze nieuwe entrees zijn uitgevoerd in wit stucwerk. Door de entrees als een hoek naar buiten te laten steken, markeren deze duidelijk de ingang. Een automatische schuifpui en mooi weggewerkte postkasten maken het geheel helemaal af.

Bouwvergunning zorgappartementen Heugem verleend.
Maart 2016. De bouwvergunning voor de 8 zorgappartementen in Heugem is verleend. Nu wordt in samenwerking met de aannemer Smeets Bouw verder gewerkt aan de uitwerking van de werktekeningen.

Impressies revitalisatie 264 appartementen gereed.
Februari 2016. De impressies voor de revitalisatie van 13 appartementencompexen in Sittard-Geleen zijn gereed en aan de site toegevoegd. Deze impressies laten goed zien wat de impact zal zijn op de gebouwen. Er worden fraaie nieuwe entrees gemaakt, alle gevels worden geschilderd en er worden bijzondere balkonhekken geplaatst.

Oplevering woning Voerendaal.
Januari 2016. Nauwelijks een jaar geleden welstand goedgekeurd, nu is de woning in Voerendaal al opgeleverd. De woning heeft aan de voorzijde een fantastisch uitzicht over het limburgse landschap. De woning is zo ontworpen dat er maximaal genoten kan worden van dit uitzicht; met als meest kenmerkend de loggia op de 1e verdieping: vanuit dit overdekt terras is het uitzicht fenomenaal!!

Voortgang aanvraag Zorgappartementen Vaals.
December 2015. Voor de zorgappartementen in Vaals dient het bestemmingsplan gewijzigd te worden. Hiervoor is buro Vandewall Planologisch Advies ingeschakeld: zij hebben de wijizgingen verwoord in een rapport. Dit rapport zal binnenkort ingediend worden bij de gemeente, en met de medewerking van gemeente kan daarna de omgevingsvergunning aangevraagd worden.


Start bouw 3 entrees appartementencomplexen Geleen.
November 2015. De aannemers zijn druk bezig met de werkzaamheden bij de appartementencomplexen in Geleen. Bij deze 3 complexen worden alle bestaande entrees gesloopt en worden geheel nieuwe entrees geplaatst.

Inzegening en opening verbouwing Landgraaf.
Oktober 2015. Na een aantal korte speeches door de directrice van woningstichting HEEMwonen en de aannemer Habenu van de Kreeke, werd de verbouwing in Landgraaf ingezegend door de Pastoor. Aansluitend was er buffet voor alle genodigden en bewoners.

1 September 2015 SeC architecten 9 jaar !
September 2015. Alweer 9 jaar geleden dat we ons bedrijf zijn gestart. Reden voor een klein feestje in besloten kring.

Impressies gereed 11 Koopwoningen St. Remy te Eijsden.
Augustus 2015. De impressies voor de ontwerpen van elf 2 onder 1 kap woningen in Poelveld Eijsden zijn gereed. Deze geven een goed beeld van de speelsheid van de straatgevel. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten kleuren baksteen, en de dakrichtingen verspringen. Door echter gebruik te maken van dezelfde elementen in alle gevels (kozijnen zelfde afmeting/ hekwerken overal gelijk) blijft het wel een samenhangend straatbeeld.

Woning in Voerendaal hoogste punt bereikt.
Juli 2015. Bij de woning in Voerendaal is het hoogste punt bereikt. Het metselwerk is ook bijna gereed. Vanuit de toekomstige huiskamer is nu goed te zien hoe mooi het omkaderd uitzicht op het Limburgs Landschap zal zijn.

Schaesbergerhof opgeleverd.
Juni 2015. Het was nog een hele klus, maar het is gelukt om vóór 1 Juli de werkzaamheden van de Schaesbergerhof op te leveren. Het gebouw heeft door deze nieuwe vliesgevel en daarbij horende aanpassingen aan het gebouw weer een moderne uitstraling gekregen, en de bewoners hoeven niet meer in de zomer door een centrale hal waar het soms meer dan 40 graden is.

Kantoor nu gevestigd in Kasteel Genbroek.
Juni 2015. Na 8 jaar aan de Maastrichterlaan was het dan nu écht tijd om een grotere ruimte te betrekken. We hebben deze ruimte gevonden in Kasteel Genbroek. Dit prachtige kasteel in een ontzettend mooie parkachtige omgeving gaat ons zeker inspireren de komende jaren! Eerst moest er wel nog even nieuwe vloerbedekking worden gelegd en alles geschilderd, maar ondertussen zijn we volledig verhuisd, en vanaf 1 Juni is ons post en bezoekadres dan ook: Kasteel Genbroek 18c, 6191 KT, Beek.

Sloop bestaande glazen overkapping voltooid.
Mei 2015. Na veel, héél veel uren voorbereiding om het veilig en vlot te laten verlopen is dan deze week de bestaande glazen overkapping en de ondersteunende staalconstructie gesloopt. Gelukkig is het allemaal goed verlopen. Op de bestaande galerijen zijn verdiepinghoog stofschotten geplaatst, aangezien het gebouw tijdens de verbouwing bewoond blijft.

Stand Jaarbeurs Utrecht was een succes.
April 2015. De stand in de jaarbeurs is alweer afgebroken; zo langzaam als het doorgaans gaat bij bouwprojecten, zo snel gaat het in de standbouw. Voor ons was het een heel leuke afwisseling om een stand te ontwerpen en de bouw ervan te begeleiden, en de opdrachtgever is uitermate tevreden met het resultaat!

Inzending 'BNA Beste gebouw van het Jaar' 2015.
Maart 2015. Ook dit jaar zenden we weer in voor de verkiezing 'BNA Beste gebouw van het Jaar'. Het appartementencomplex in Elsloo, eind vorig jaar opgeleverd is onze inzending.

Start verbouwing Schaesbergerhof.
Februari 2015. De eerste bouwvergadering heeft plaatsgevonden, alle vergunningen zijn binnen, het bouwbord is geplaatst, de aannemer staat in de startblokken: de werkzaamheden voor de grootscheepse verbouwing van de Schaesbergerhof kunnen beginnen. De planning is strak: voor 1 Juli dient het project opgeleverd te zijn.

Gekozen ontwerp stand jaarbeurs Utrecht.
Januari 2015. Soms komt uit onverwachte hoek opeens een héél leuke opdracht. Zo werden we in januari gevraagd om een ontwerp te maken voor een stand op de jaarbeurs in Utrecht. Behalve ons bureau waren nog 2 andere ontwerpbureaus gevraagd voor een ontwerp, beiden met veel ervaring in de standbouw. Gelukkig wisten we de opdrachtgever te overtuigen, en zal in Maart ons ontwerp gerealiseerd moeten zijn...  Spannend!

Vrijstaande woning Voerendaal door welstand goedgekeurd.
December 2014. In de laatste maand van het jaar is de vrijstaande woning aan de rand van Voerendaal, met een fantastisch uitzicht op het Limburgse landschap goedgekeurd door de welstand. Het is een mooie, 'klassieke' woning met kap, maar met enkele verrassende accenten, zoals een inpandige loggia op de verdieping, en verdiept metselwerk. Hopelijk kunnen we snel na de vorstperiode beginnen met de bouwwerkzaamheden.  

19 Appartementen opgeleverd.
November 2014. Het was spannend tot het laatste moment, en hoewel de bestrating en beplanting nog niet gereed zijn, hebben we toch de 19 appartementen in Elsloo opgeleverd. De bewoners hebben allemaal hun sleutels in ontvangst genomen, en gaan op korte termijn intrekken. Het zijn allemaal mooie appartementen geworden, met veel lichtinval en ruimte plattegronden.

Vrijstaande woning Kerkrade na 4 jaar toch nog gestart.
Oktober 2014. En dan opeens krijgen we een telefoontje dat de vrijstaande woning in Kerkrade waar we in 2009 aan gewerkt hebben, nu gebouwd gaat worden. Dat is een aangename verrassing, waar we niet meer op gerekend hadden.

Buurthuiskamer opgeleverd.
September 2014. Het was een intensief project, maar het resultaat is dan ook naar ieders tevredenheid: de buurthuiskamer in Landgraaf is opgeleverd. Waar een jaar geleden nog rijtjeswoningen stonden is alleen één kopwoning blijven staan, deze is van binnen en van buiten volledig aangepakt, en op de begane grond is een 'huiskamer' en berging aangebouwd. Eind van de maand zal het project in bijzijn van de burgemeester en een gedeputeerde feestelijk worden geopend.

BTW verlaging voor architecten nu tot MEDIO 2015 !!
September 2014. Begin September werd bekend dat wederom de regeling m.b.t. het verlaagde BTW tarief verlengd wordt. De regeling welke oorspronkelijk af zou lopen eind 2014 loopt nu door tot 31 Juli 2015. Extra goed nieuws dus voor wie nog wil beginnen met verbouwen. Men dient er wel rekening mee te houden dat de werkzaamheden voltooid zijn vóór Juli 2015; in het geval van een verbouwing is het verstandig niet te lang meer te wachten!

Bart Creugers gevraagd voor architectuurworkshop bij Cultura Nova.
Augustus 2014. Kunstencentrum Signe (kuS) heeft vijf Heerlenaren met affiniteit met het Heerlense culturele veld uitgenodigd om hun visie te geven op het Heerlen van nu. Tijdens Cultura Nova organiseert het vijftal workshops architectuur, fotografie, performances en beeldend werk. Jong en oud kan deelnemen aan deze workshops en in dialoog met de kunstenaar een eigen visie op het Heerlen van nu geven.  Klik HIER voor de pagina van Cultura Nova

Ontwerp villa in Sittard goedgekeurd door welstand.
Juli 2014. Het ontwerp voor de vrijstaande villa in het buitengebied van Sittard is door de welstandcommissie goedgekeurd. Het ontwerp en de gekozen baksteen werden zeer positief ontvangen door de voltallige commissie.

Verbouwing met lift in Hoensbroek opgeleverd.
Juni 2014. De verbouwing in Hoensbroek, waar we in een particuliere woning een uitbreiding met lift hebben ontworpen, is klaar en reeds opgeleverd. We kunnen terugkijken op een zeer vlot verlopen traject, met een zeer geslaagd resultaat. Opdrachtgever, aannemer én architect zijn uiterst tevreden.

Glazen gevel goedgekeurd door welstand.
Mei 2014. Ons plan voor het plaatsen van een vliesgevel bij het appartementencomplex in Landgraaf is door de welstand goedgekeurd. Nu dient de vliesgevel uitgewerkt te worden zodat deze aangevraagd kan worden voor de omgevingsvergunning.

Feestelijk 'Startmoment' bij buurthuiskamer Landgraaf.
23 April 2014. Nog meer feestelijkheid in April: om de bouwstart van de buurthuiskamer niet ongemerkt voorbij te laten gaan, is besloten om op feestelijke wijze het bouwbord te laten onthullen. Na een speech van de kersverse wethouder Dreissen werd vanaf een hoogwerker een doek van het bouwbord omlaag gelaten door de voorzitter van de buurtvereniging, de jeugdprinses van de wijk en de aannemer.

Mei-viering bij verbouwing te Hoensbroek.
4 April 2014. Bij de particuliere verbouwing in Hoensbroek, waar aan de achterzijde van de woning een uitbreiding met lift wordt gerealiseerd, heeft de opdrachtgever bij het bereiken van het hoogste punt een Mei-viering gehouden. Mensen uit de buurt, de aannemer, opdrachtgever en architect konden genieten van een lekker glas champagne en goed verzorgd koud buffet.

Plaatsing balkons Appartementengebouwen Elsloo.
Maart 2014. Bij de 2 appartementencomplexen in Elsloo zijn afgelopen weken de prefab-betonnen balkons op hun plaats gehangen. De balkons worden prefab in Brabant gemaakt, en zijn rondom voorzien van 'cannelures' [halfronde inkeepingen], waardoor de balkons met de stand van de zon gedurende de hele dag een andere schaduwwerking krijgen.

Start werkzaamheden Buurthuiskamer Landgraaf.
Februari 2014. De omliggende woningen zijn allemaal gesloopt, de opstartvergadering heeft plaats gevonden en het bouwbord is ontworpen, oftewel: binnenkort gaat de aannemer beginnen met de bouwkundige werkzaamheden. We hopen medio 2014 dit mooie project te kunnen opleveren.

Welkom 2014. Daaaaag 2013.
Januari 2014. Ook in 2013 hebben we aan mooie & uitdagende projecten mogen werken en kijken we terug op een jaar waar veel is gebeurd. Mooie projecten, maar ook [te] vaak het woord 'crisis' moeten horen én lezen. We hopen dat het komende jaar voor iedereen, naast uiteraard een goede gezondheid en geluk, ook zakelijk wat moois gaat brengen, en als we allemaal dat éne woordje iets minder gebruiken, gaat het vast ook lukken!

Bouwbord geplaatst bij appartementen Elsloo
December 2013. Het bouwbord bij de 2 appartementencomplexen in Elsloo is geplaatst. De bouw is begonnen; de paalfundering zit reeds in de grond, en nu is men bezig met het storten van de strokenfundering op de palen. Oplevering van de beide gebouwen is eind 2014.

Inzending Jonge Architectenprijsvraag.
November 2013. Voor de laatste keer kunnen we meedoen aan de Jonge Architecten Prijsvraag [Voor architecten tot 40 jaar]. De ontwerpopgave dit jaar was het ontwerpen van een serie van 2 vergunningsvrije gebouwtjes voor plaatsing in de tuin; één Prieel en één buitenkamer. Wij hebben gezocht naar een manier om 2 gebouwtjes te ontwerpen welke niet alleen heel bruikbaar zijn, maar ook visueel uitdagend.

BTW verlaging voor architecten nu tot EIND 2014 !!
Oktober 2013. Medio Oktober werd bekend dat in het nieuwe begrotingsakkoord een verlenging van het verlaagde BTW tarief is opgenomen. De regeling welke oorspronkelijk af zou lopen op 1 Maart 2014 loopt nu door tot 31 December 2014. Extra goed nieuws dus voor wie nog wil beginnen met verbouwen.

SeC architecten 7 jaar.
September 2013. SeC architecten bestaat 1 September 7 jaar. De tijd vliegt; het is voor ons haast niet voor te stellen dat we al 7 jaar zelfstandig bezig zijn. We hopen dat we de komende jaren ook weer aan mooie, uitdagende projecten mogen werken.

Renovatie zaagtandflats op voorpagina Limburgs Dagblad.
Augustus 2013. Tot onze grote verbazing staat vandaag een grote foto op de voorpagina van het Limburgs Dagblad met een kort stukje over de 'renovatie van de zaagtandflats'. Op de foto is goed te zien hoe karakteristiek dynamisch de flats langs de A2 liggen; niet haaks op de weg, maar ongeveer in een hoek van 45 graden.

Definitieve oplevering 31 Woningen Kerkrade.
Augustus 2013. De laatste 6 woningen zijn opgeleverd; dit maakt de oplevering van de 31 woningen compleet. Er zijn bij deze laatste woningen bijna geen opleverpunten meer op te merken. Opdrachtgever, aannemer, toekomstige bewoners én architect zijn allen content over het resultaat, maar ook over het verloop van het gehele traject.

Bouwborden geplaatst bij knooppunt Geusselt.
Juli 2013. Vlak voor de vakantie zijn de enorm grote bouwborden geplaatst bij de eerste flatgebouwen naast de A2 in Maastricht. Op de 4 borden zijn impressies geprint zoals de balkons en de balkonhekwerken straks uit komen te zien. Dit is op ware grote, de 4 bouwborden zijn dan ook 5x12 meter groot.

Voorlichtingsavond Buurthuiskamer en Parkomgeving druk bezocht.
Juni 2013. Tijdens een zeer druk bezochte voorlichtingsavond voor de buurtbewoners in de wijk 'Achter de Haesen' in Landgraaf heeft Bart Creugers het ontwerp voor de buurthuiskamer gepresenteerd. Behalve veel bewoners uit de wijk waren ook de woningstichting HEEMwonen en 2 wethouders van de gemeente Landgraaf aanwezig.

Eerste oplevering 31 woningen Kerkrade voltooid.
Mei 2013. De eerste 10 woningen [van in totaal 31 woningen] zijn opgeleverd. De woningen zijn ontworpen in opdracht van HEEMwonen en gebouwd door BAM woningbouw. De oplevering ging voorspoedig, slechts enkele opleverpunten per woning. Hoewel de woningen onder de sociale huurgrens blijven, zijn deze zeer ruim van opzet en voorzien ze in luxe qua afwerking en voorzieningen.

12 Koopwoningen Poelveld bijna klaar voor oplevering.
April 2013. De door ons ontworpen 12 Koopwoningen in Poelveld Eijsden zijn bijna klaar voor oplevering. Deze woningen kenmerken zich door het karakteristieke metselverband en de meer modern vormgegeven en gepositioneerde gevelopeningen. Het geheel wordt uitgevoerd in een donker rood/buine baksteen, zinken mastgoot en antraciet gekleurde dakpan. De 12 woningen aan de overzijde van de straat zijn ook door ons ontworpen en zijn reeds vorig jaar opgeleverd.

BTW verlaging ook voor architecten !
Maart 2013. De voorwaarden voor de tijdelijke verlaging van het BTW tarief zijn bekend. Dat is goed nieuws, want ook de werkzaamheden van architecten vallen nu [net als aannemers] onder het zeer gunsige 6% BTW-tarief wat betreft renovatie en herstel van woningen ouder dan 2 jaar.     Klik HIER voor de pagina van de Rijksoverheid waar de spelregels beschreven worden.

Stemmen voor BNA gebouw van het jaar.

Februari 2013. Dit jaar hebben wij een van onze projecten ingezonden voor het 'BNA - gebouw van het jaar 2013'. Onze inzending is het ontwerp van 14 woningen in Munstergeleen; 5 kapwoningen en 9 patiowoningen. Bij deze woningen hebben we zowel het architectonische als ook het stedenbouwkundige ontwerp gemaakt.   Klik HIER om naar de uitslag te gaan.

Oplevering 10 zorgappartementen Maastricht
Februari 2013. De 10 zorgappartementen in Maastricht zijn opgeleverd. Voor deze voormalige studentenwoning met 15 studentenkamers is door ons buro een ontwerp gemaakt zodat het een zorggebouw kon worden met 10 'semi-zelfstandige' appartementen voor ouderen met een geheugenprobleem.

Bouw 12 koopwoningen Poelveld Eijsden met prefab systeem.
Januari 2013. De bouw van de 12 koopwoningen in Poelveld Eijsden schiet enorm op. Er wordt gebruikt gemaakt van prefab-elementen. De wanden waar de kozijnen reeds aan bevestigd zijn, vloeren met alle voorzieningen en complete daken komen als geprefabriceerd elementen op de bouwplaats aan en worden met een kraanwagen op de paats gezet.

Stalen puien geplaatst in aanbouw Sittard.
December 2012. In de eerste week van December zijn de stalen Janisol Arte [aanzichtbreedte 40mm!] puien geplaatst bij de aanbouw in Sittard-Geleen. Langzaam maar zeker begint de verbouwing zijn definitieve vorm aan te nemen.

Hekwerken voor de 11 flats langs de A2 traverse goedgekeurd.
November 2012. Een voltallige welstandcommissie is de 2 geplaatste proefhekwerken komen beoordelen. De welstand heeft de hekwerken goedgekeurd!

Bouw 31 woningen gaat zéér voorspoedig.
Oktober 2012. De bouw van de 31 woningen gaat ongelooflijk goed. Nu wordt pas echt duidelijk dat het PiPS traject zijn vruchten afwerpt; doordat in samenspraak met de aannemer én onderaannemers vooraf alles tot in de puntjes is besproken en ook actief door alle partijen is meegedacht loopt dit traject in de bouwfase vlekkeloos en enorm vlotjes.

Renovatie 133 woningen, eerste bouwblokken volledig klaar.
September 2012. De eerste 2 rijen woningen zijn volledig klaar. De bouwblokken zijn ingepakt met hoogwaardige isolatie. De kozijnen, daken en de trappen aan de straatzijde zijn allemaal volledig vernieuwd. Met deze ingrepen gaan deze woningen van energielabel F of G naar het meest energiezuinige label A. Daarnaast krijgt de buurt met de nieuwe gevels een geheel nieuwe, frisse aanblik.

Start werkzaamheden uitbreiding woning Sittard-Geleen.
Augustus 2012. Start uitvoering werkzaamheden aanbouw Sittard-Geleen. De bouwhekken en de bouwkeet zijn geplaatst, de bestaande uitbreiding is gesloopt en de sleuven voor de fundering van de nieuwe uitbreiding zijn gegraven. Oplevering eind 2012.

Start bouw 31 woningen Kerkrade
Juli / Augustus 2012. De bestaande woningen zijn gesloopt, het bouwbord is geplaatst, dus de bouwwerkzaamheden gaan nu ook op korte termijn beginnen. Geplande oplevering medio 2013.

Binnenkort start verkoop 12 woningen Poelveld.
Mei 2012. Binnenkort start de verkoop van de 12 starterswoningen aan de Veldleeuwerik te Eijsden. De woningen zijn ontworpen door SeC voor samenwerkende partijen Bouwontwikkeling Jongen en Grouwels-Daelmans projectontwikkeling.

Michael Spanjers geeft lezing op 3e symposium VillaKeizersKroon
April 2012. Michael Spanjers geeft de lezing 'Architectuur op de menselijke maat' op het 3e symposium van en over VillaKeizersKroon. Villakeizerskroon gaat uitbreiden; er komen 10 nieuwe units met algemene ruimte bij. Het nieuwe ontwerp wordt aan de hand van diverse plattegronden en 3d-presentaties uitgelegd.

Welstand goedgekeurd bedrijfsgebouw Heerlen.
April 2012. Welstand heeft het ontwerp van het bedrijfsgebouw aan de Kissel te Heerlen goedgekeurd. Het betreft hier een verzamelgebouw met 6 units, elke unit heeft 160m2 verhuurbaar oppervlak.

Bouwvergunning 31 woningen Kerkrade.
Maart 2012. De aanbesteding van de 31 woningen Kerkrade is afgerond, de bouwvergunning is verleend. De werkzaamheden kunnen dus langzamerhand gaan beginnen!

Renovatie 133 woningen, eerste woningen ingepakt.
Februari 2012. De eerste 2 rijen woningen zijn ingepakt met hoogwaardige isolatie, de kozijnen en de daken zijn vernieuwd. Met deze ingrepen gaan deze woningen van energielabel F of G naar het meest energiezuinige label A. Daarnaast krijgt de buurt met de nieuwe gevels een geheel nieuwe, frisse aanblik.

14 Woningen Munstergeleen opgeleverd.
Januari 2012. De 14 woningen in Munstergeleen zijn opgeleverd. Op het terrein van de voormalige ABC-school zijn 9 patiowoningen en 5 woningen met schuinekap gerealiseerd.

SeC architecten 5 jaar.
September 2011. SeC architecten bestaat op de 1e September 5 jaar! We hebben dit in besloten kring gevierd met een bijpassende taart.

Bouw 14 woningen Munstergeleen
Augustus 2011. Inmiddels is de bouw van de 14 woningen in Munstergeleen al ver gevorderd en het hoogste punt gevierd, bijgevoegd een foto genomen tijdens de bouwvak 2011.

Opening Buurtcentrum De Heeg
Oktober 2010. Vandaag, 10 Oktober, was de feestelijke opening van Buurtcentrum 'De Heeg'. Onder het genot van een hapje en een drankje waren er diverse openingswoorden door wethouders Mieke Damsma en Jacques Costongs en de leden van bestuur van Buurtcentrum de Heeg. Verder waren er deze dag nog diverse optredens en shows voorzien in het hele gebouw.

Revitalisatie Merkelbachstraat Stein opgeleverd.
September 2010. Dit appartementencomplex is voorzien van een nieuwe moderne entree, met fietsenberging, postkasten en bellentableau. Tevens is het gehele complex voorzien van nieuwe daken, kozijnen, balustrades en geheel nieuwe installatie.

Eerste bouwbord particulier geplaatst.
Juli 2010. We hebben voor onze particuliere opdrachtgevers een klein bouwbordje ontworpen en er een aantal laten maken. Zo vlak voor de vakantie hebben we de eerste geplaatst.

Verbouwing/ aanbouw Landgraaf gaat voorspoedig.
September 2010. De verbouwing en aanbouw van het woonhuis in Landgraaf begint vorm te krijgen; de ruwbouw staat, kozijnen zijn geplaatst en de wanden zijn gestuct. Er is nu te zien dat de woning een complete metamorfose ondergaat; behalve de constructieve wanden wordt alles vernieuwd. Volgens de planning zal de gehele verbouwing na de bouwvak klaar zijn. Na completering zullen we het eindresultaat op onze site plaatsen.

SeC architecten nu GPR gecertificeerd. [incl. software]
"Mei 2010; SeC architecten heeft de software gekocht om GPR-berekeningen te maken, tevens is bij W/E adviseurs de cursus GPR gevolgd. Klik hier om naar de GPR-site te gaan: www.gprgebouw.nl"

Bart Creugers en Roger Kengen genomineerd voor BNA Jonge Architecten Prijsvraag.
April 2010. Bart Creugers heeft in samenwerking met Roger Kengen meegdaan aan de Jonge Architectenprijsvraag, uitgeschreven door de BNA. Met hun project 'Papillon' werden zij genomineerd.

Website online
Januari 2010. Groot nieuws! Het nieuwe jaar begint goed! Zeer goed zelfs! Proficiat S e C Architecten met de geheel vernieuwde website. Wij kunnen u mededelen dat de nieuwe website sinds maandag 11 januari online is. Laat de champagne maar komen!   <a href="http://www.architect-info.nl/bdr3164179-SeC-architecten.html" title="SeC architecten">SeC architecten</a>

Architecten BTW